Één van de hoogtepunten van Eindhoven Metal Meeting 2019, of Roadburn een jaar eerder, moet haast wel The Ruins Of Beverast geweest zijn. The Ruins Of Beverast is het atmosferische black- en doommetal project achter de Duitse componist en multi-instrumentalist Alexander von Meilenwald, die als ex-drummer van het legendarische Nagelfar overigens geen onbekende is in de scene.
Tijdschema
19:30 Deuren open
20:00-20:45 Wayfarer
21:15 The Ruins Of Beverast
(tijden zijn onder voorbehoud)
Met albums als Unlock The Shrine (2004) en Rain Upon The Impure (2006) leverde de band nodige klassiekers, waarmee ze in het begin vooral een cultstatus genoten in de de extreme underground. Inmiddels is The Ruins Of Beverast al jarenlang een begrip, te danken aan het ontzettend hoge niveau van hun complexe en unheimische combinatie van black metal, doom, ambient en drone waarin je zowel traditionele geluiden als onconventionele elementen terughoort. Het laatste album The Thule Grimoires (2021) is even fantastisch en gelaagd als voorganger Exuvia (2017), en staat vol en lange composities met atmosferische en hypnotiserende details. Hun liveshows zijn groots en meeslepend, met een storm aan hels geluid dat het publiek bedwelmt in duisternis. Op woensdag 12 brengen ze die ongetemde intensiteit naar onze Kleine Zaal.
Wayfarer
Wayfarer is een black metalproject uit Denver met een flinke knipoog naar het Amerikaanse Wilde Westen. Hun geluid is een samensmelting van woede, melancholie en met stof beladen verhalen; de band laat zich inspireren door het felle en avontuurlijke spectrum van zware muziek, samen met grimmige Americana die refereert aan het typerende Denver-geluid van de artiesten die de identiteit van hun thuisstad hebben bepaald.
In samenwerking met producer Arthur Rizk (Eternal Champion, Kreator) verkennen ze op de nieuwste plaat American Gothic de donkere ziel van hun land. Met nog meer Western-invloeden dan ooit is deze plaat een prachtige en catchy samensmelting van twee werelden, waarin er ruimte is voor instrumenten als orgels, synthesizers en allerlei soorten percussie. Geleid door krachtige riffs, sombere melodieën en scherpe songwriting, dient deze plaat als een begrafenis van de Amerikaanse droom. Met American Gothic schildert Wayfarer een bruut en mooi portret van hun plek en tillen ze hun unieke en authentieke geluid naar nieuwe hoogten.
Alvast een locker reserveren?
Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.